Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Batrîncea despre Băsescu: Dacă face asta în Parlamentul Moldovei, o să-l scoatem pe sus

17 ian. 2018,, 11:50   Politică
2969 4

Centenarul Unirii va trece, iar Republica Moldova va rămîne stat suveran și independent. Declaraţia îi aparţine deputatului în Parlamentul Republicii Moldova Vlad Batrîncea, potrivit căruia, prin acţiunile întreprinse, fostul preşedinte român, Traian Băsescu, vrea să obţină dispariția statului moldovenesc.

„În această perioadă își vor da arama pe față toți agenții unionismului, toți trădătorii de neam și țară. Vom vedea cine dintre politicieni, dintre deputați, dintre liderii de opinie susțin disparția statului moldovenesc. Vom vedea cîți demnitari slujesc ideologic statul străin și promovează disparția Moldovei și dizolvarea identității moldovenești. După ce isteria Unirii va trece, le vom spune: „Rușine vouă, trădătorilor!”. Iar alegerile parlamentare din toamnă ne vor ajuta să scăpăm de mulți dintre unioniștii de pe dreapta sau de la guvernare”, se arată în mesajul lui Vlad Batrîncea publicat pe pagina sa de Facebook.

Cît despre acţiunile ex-președintelui român Traian Băsescu, deputatul în Parlament spune că acestea au scopul de a duce la dispariţia Republicii Moldova ca stat independent.

„Acţiunile lui Băsescu ne servesc ca o dovadă despre intențiile imperialiste reale ale Bucureștiului – să obțină dispariția statului moldovenesc și să anexeze teritoriul nostru la România. Băsescu poate face ce vrea el în Parlamentul român, dar dacă îl vedem în Parlamentul moldovenesc cu mesaje unioniste, atunci o să-l scoatem de acolo pe sus, în cămașă de forță și în cipici albi”, a adăugat Batrîncea.

Deputatul mai spune că Partidul Socialiştilor va întreprinde toate măsurile posibile pentru ca Băsescu să fie tras la răspundere penală pentru acţiunile unioniste pe care le desfăşoară pe teritoriul ţării noastre.


„Noi, socialiștii, vom obține în cele din urmă pedepsirea prin lege a acțiunilor unioniste antistatale, iar Traian Băsescu, care e persona non grata în Moldova, va deveni un rătăcit la fel ca Saakașvili, care, la el acasă, are dosare penale, iar în străinătate este tratat cu dispreț”, a conchis Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?