X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Batrîncea: „Au fost sau nu pornite cauze penale în privința ex-deputaților traseiști din PLDM și PL?”

22 feb. 2022,, 17:15   Politică
2701 2

Deputatul BCS Vlad Batrîncea acuză Procuratura că „intenționat nu instrumentează cauze penale în privința deputaților traseiști din PLDM și PL”, care au trecut în fracțiunea PD, pe vremea lui Plahotniuc, dar și de lipsă de transparență atunci cînd vine vorba despre „cauzele penale intentate reprezentanților partidului de guvernare, precum și partidelor din care au migrat actualii deputați PAS, așa cum o face în cazul documentării reprezentanților opoziției parlamentare și extraparlamentare”, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

„Mai mulți traseiști din PLDM și PL s-au regăsit în funcții importante din Parlament, ANRE, Guvern și alte agenții ale statului, sub acoperirea politică a PAS.

Justiția PAS intenționat nu instrumentează cauze penale în privința deputaților traseiști din PLDM (Anghel Agache, Nae-Simion Pleșca, Mihaela Spatari, George Mocanu, Aliona Goța, Ștefan Creangă Nicolae Juravschi, Petru Știrbate, Ion Balan, Valeriu Ghilețchi, Eugen Carpov, Iurie Leancă, Octavian Grama, Simion Grișciuc și Eugen Bodarev), care au trecut la PD în aceleași condiții ca și deputații comuniști, sau deputații PL (Guțu Ana, Saharneanu Vladimir, Vacarciuc Vadim, Cojocaru Vadim, Arhire Anatolie și Bodrug Vadim).

Tot justiția PAS a oferit timpul și informația ex-deputaților PLDM, care au trecut în majoritatea lui Plahotniuc și celor din PL, ca foștii colegi să reușească să ascundă sume de bani cash și să facă ordine prin safeuri și declarații”, se menționează într-o interpelare a deputatului Vlad Batrîncea către Procuratura Generală.

În acest context, deputatul solicită Procuraturii Generale să fie informat dacă:


„1. Au fost pornite cauze penale în privința ex-deputaților PLDM și/sau PL pe infracțiuni legate de corupție. Dacă nu, explicați motivul.

2. Dacă au fost pornite cauze penale pe faptele indicate mai sus, indicați numărul de înregistrare a cauzelor penale, articoul din Codul Penal în baza cărora au fost pornite, faza la care se află urmărirea penală sau examinarea în instanță, lista persoanelor vizate și statutul procesual al acestora, măsurile preventive și asiguratorii aplicate conform Codului de procedură penală.

3. De ce organul Procuraturii nu este atît de transparent și deschis față de presă, în cauzele penale intentate reprezentanților partidului de guvernare, precum și partidelor din care au migrat actualii deputați PAS, cum o face în cazul documentării reprezentanților opoziției parlamentare și extraparlamentare”.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?