Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bătrîncea a vorbit în premieră despre divergențe între PSRM și PCRM

5 oct. 2022,, 08:31   Politică
3376 0

Secretarul executiv al Partidului socialiştilor (PSRM), Vlad Bătrîncea, a vorbit pentru prima dată despre divergenţele dintre socialişti şi comunişti, care au format un bloc electoral unic (BCS) la alegerile parlamentare anticipate din 2021.

Într-o emisiune a postului N4 TV, el a recunoscut că în BCS există "relaţii destul de dificile", transmite stiri.

"Sincer, este greu de înţeles. Comuniştii nu fac nimic ca să iasă din Bloc, nu vorbesc despre divergenţe. Pe de o parte, am avut o cooperare excelentă în Bloc. Pe de altă parte, observăm cooperarea lor cu un alt partid politic. Ei, bine, dacă le este convenabil, atunci este alegerea lor. Evident, ar fi colegial să elaborăm agenda celor două partide care fac parte din Bloc. Comunicăm şi coordonăm activităţile parlamentare ale fracţiunii noastre. În ceea ce priveşte activităţile în afara parlamentului, fiecare partid îşi are propriul său chip şi agendă", a spus Bătrîncea.

El a reamintit că, în vară, deputaţii PCRM au participat la proteste atît cu PSRM, cît şi cu partidul Şor.

"Nu mai ştiu care este procedura lor internă, dar observăm o anumită afinitate cu un alt partid politic. Aceasta este agenda lor", a adăugat socialistul.


Răspunzînd la întrebările jurnalistului, el a spus că socialiştii nu se alătură protestelor partidului Şor împotriva actualei guvernări, acesta fiind "un protest anunţat de un anumit partid politic".

"În ceea ce priveşte acţiunile organizate de partidul Şor, noi nu participăm la ele, pentru că sînt evenimente anunţate de un anumit partid politic. Considerăm că situaţia din Republica Moldova necesită o agendă naţională, un protest naţional, care nu doar să dezvolte anumite revendicări, dar să realizeze şi îndeplinirea acestor cerinţe. Ce face partidul Şor? Ei au dreptul la propria agendă, dar Partidul socialiştilor îşi are propria agendă", a spus fruntaşul PSRM.

El a afirmat că PSRM îşi va organiza propriile proteste, dar acestea "trebuie să fie la scară naţională, fără agendă de partid".

"Partidul socialiştilor a organizat 68 de proteste în perioada primăvară-vară, aşa că am avut o pauză - februarie, martie, aprilie, pînă în mai, dacă nu mă înşel, cînd am avut stare de urgenţă, pentru care am vot, în prima etapă. Vor fi proteste organizate de PSRM, avem cea mai mare experienţă cu astfel de evenimente. Am organizat evenimente foarte mari, solide. Şi cu siguranţă vor urma aceste acţiuni. Vor fi acţiuni de protest, dar într-un format diferit", a declarat Bătrîncea.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?