Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Bătrîncea a comentat decizia opoziției de a înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

16 dec. 2020,, 14:18   Politică
2972

Deputații PSRM și-au exprimat regretul că protestul agricultorilor are loc în maniera colegilor de la PAS și PPDA, care acum două săptămîni au distrus tribuna Parlamentului. Socialistul Vlad Batrîncea susține că revendicările pot fi formulate în cadrul unui dialog și nu prin provocări și pagube.

”Unii deputați au organizat și asigurat anumite evenimente. Ne pare rău că se continuă cu aceeași, începînd cu deteriorarea microfoanelor, bunurilor din sala de ședințe plenară, acum am ajuns și la deteriorarea scărilor Parlamentului. Ne pare rău că dialog politic se face anume așa, dar nu în incinta Parlamentului și nu cu Guvernul”, a spus Batrîncea.

Deputatul PSRM a amintit că, săptămîna trecută, pe platforma comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, condusă de socialistul Radu Mudreac, a avut loc prima discuție cu agricultorii. Urmare a acestui dialog, Mudreac a discutat cu membrii Guvernului unde s-a decis cota unică TVA în agricultură să intre în vigoare din 01 iulie 2021 și nu din 01 ianuarie 2021. De asemenea, în baza acestei discuții s-a convenit asupra suplinirii fondurilor pentru subvenționarea agriculturii.

Amintim, Guvernul a susținut amendamentul deputaților PSRM la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 prin care propune aplicarea cotei unice TVA în agricultură din 01 iulie și nu din 01 ianuarie 2021, așa cum a propus inițial Executivul. Documentul, votat în prima lectură de Parlament, prevede creșterea, din 01 ianuarie 2021, a cotei TVA în agricultură de la 8% la 12% și instituirea unei cote reduse a TVA de la 20 la 12% pentru îngrășăminte și fertilizanți.

Potrivit PSRM, prin această măsură va fi acordat indirect un ajutor de 222 de milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli.


Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 urmează să fie votat astăzi de Parlament în lectură finală.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав