Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Batrîncea a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei

27 ian. 2021,, 14:11   Politică
2172

În marja sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg, Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric.

Secretarul General al Consiliului Europei a salutat prezența fizică a Delegației parlamentare a Republicii Moldova la sesiunea APCE, menționînd importanta comunicării directe atît între funcționarii Consiliului Europei și APCE și delegațiile naționale, cît și între parlamentarii din diferite țări. Marija Pejcinovic Buric a subliniat că platforma APCE, care oferă această oportunitate, trebuie valorificată pe deplin.

Vicespeakerul Vlad Batrîncea a făcut o scurtă prezentare a recentelor evoluții politice, economice și sociale din Republica Moldova, precum și a situației politice din Parlamentul țării.

A fost discutată abrogarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a Legii privind funcționarea limbilor. Acest fapt îngrădește accesul la justiție, educație, sănătate a unei mari părți de cetățeni din Republica Moldova, vorbitori de limba rusă, a menționat Vlad Batrîncea.

”Starea de lucruri actuală poate fi depășită doar prin dialog între forțele politice prezente în Parlament, cu implicarea societății civile”, a subliniat Vicepreședintele Parlamentului, reiterînd importanța expertizei și asistenței Consiliului Europei pentru țara noastră.


Marija Pejcinovic Buric a menționat în context că Consiliul Europei urmărește îndeaproape evenimentele care se produc în țările membre, inclusiv în Republica Moldova, și va continua să acorde întreg sprijinul în dezvoltarea democratică a țării, implicit prin Planul său de acțiuni destinat Republicii Moldova.

Pentru depășirea impasurilor este nevoie de implicarea tuturor actorilor politici din țară, a conchis Secretarul General al Consiliului Europei.
Delegația Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu Vicepreședintele Legislativului, șeful Delegației, Vlad Batrîncea, participă, în perioada 25-28 ianuarie, la lucrările sesiunii de iarnă a APCE.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав