Preşedintele stiri: 3022

Banii necheltuiți la alegerile anticipate vor fi reîntorși în Fondul de rezervă Guvernului

4 oct. 14:57   Politică
1192 2

Comisia Electorală Centrală (CEC) solicită restituirea, prin restabilire, a sumei de 7 940,17 mii lei economisite în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent în fondul de rezervă al Guvernului.

După finalizarea tuturor acțiunilor destinate organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, s-au format economii în sumă de 7 940,17 mii lei.

Astfel, CEC a economisit suma de 4 833,4 mii lei la remunerarea funcționarilor Comisiei și a persoanelor contractate pe perioada electorală, la achiziționarea materialelor și documentelor electorale, inclusiv a buletinelor de vot, al căror preț de achiziționare a fost mult mai mic, la serviciile pentru primirea și deservirea delegațiilor oficiale, la serviciile de transport și în cazul altor tipuri de cheltuieli la care s-a renunțat sau au fost posibile economii semnificative.

Tot în context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a economisit suma de 677,4 mii lei planificați pentru remunerarea formatorilor, achiziționarea materialelor pentru instruire, în contextul în care instruirile s-au desfășurat on-line.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 Comisiei Electorale Centrale i-au fost alocate mijloace financiare în sumă de 92 468,0 mii lei, iar efectiv au fost valorificați 84 527,83 mii lei.


După restabilirea în fondul de rezervă, mijloacele financiare economisite de CEC în suma de 7 940,17 mii lei, pot fi utilizate de Guvern pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X