Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Babuc, nemulțumită că directorul CNA este numit de Parlament

4 feb. 2022,, 09:30   Politică
2815 4

Monica Babuc, președintele interimar al Partidului Democrat s-a arătat nemulțumită de modificarea din legislație prin care șeful CNA nu mai este selectat prin concurs public ci este numit direct de Parlament.

În cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, politiciana a declarat că va deplînge această modificare, transmite Nordnews.md.

„Lipsa de echipă din guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate, creează percepția unor acțiuni necompetente în ministere și în activități.

De aceea eu le doresc colegilor din PAS să găsească această posibilitate și să se gîndească la persoanele cheie. Apropo, eu voi deplînge această modificare din legislație s-a recurs la numire, pentru că orice numire poate dezamăgi, asta este opinia mea, acum o să vedem numirile.

Pentru ca să înțelegem cine și cum este acel om care a devenit astăzi șef la CNA, urmează să treacă cel puțin, o jumătate de an, ca să vedem ce se întîmplă la această structură de forță și așa mai departe”, a declarat Monica Babuc.


Amintim că Parlamentul a votat candidatura lui Iulian Rusu în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Pînă în prezent, el a fost secretar de stat la Ministerul Justiției.

Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, avînd titlu de magistru în drept. Pînă a fi numit secretar de stat la Ministerul Justiției a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?