COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2822
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7302

Avocatul poporului solicită să fie deschise mai multe secții de votare peste hotare

10 iun. 10:51   Politică
1463 0

Avocatul Poporului a depus o cerere de intervenire pentru depunerea concluziilor în acțiunea de contestare a deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Avocatul Poporului recomandă mărirea numărului de secții de votare deschise în afara țării și a celui de buletine de vot, în scopul acoperirii în deplin volum al solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului anunță că a expediat la Curtea de Apel Chișinău o cerere de intervenire în proces pentru depunerea concluziei pe marginea acțiunii înaintate de către mai multe formațiuni politice împotriva CEC-ului, terț Ministerul Afacerilor Externe Integrării Europene, privind contestarea hotărîrii din 5 iunie curent, cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate.

Avocatului Poporului menționează că asigurarea realizării dreptului la vot al tuturor cetățenilor și a dreptului de a fi ales, indiferent de locul aflării, este o obligație a statului care rezultă din Constituția Republicii Moldova și tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte.

Avocatul Poporului a solicitat Curții de Ape Chișinău să ia în calcul argumentele prezentate în concluzia depusă la examinarea cauzei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽