X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Avocatul poporului s-a întîlnit cu Veaceslav Platon. Rezultatele

1 mar. 2019,, 19:15   Politică
2204 0

Încercarea de a "face pace" între avocații lui Platon și administrația Penitenciarului nr.13 s-a soldat cu eșec.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, care asigură temporar atribuțiile de Avocat al Poporului, și un grup de angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au vizitat Penitenciarul nr. 13 pentru a media conflictul apărut între avocații lui Veaceslav Platon și administrația instituției penitenciare.

Ombudsmanul și angajații Oficiului Avocatului Poporului spun că au dorit să inițieze un proces de mediere în cazul dat, în acest scop invitîndu-i la dialog pe directorul Penitenciarului nr. 13, Igor Pîntea și avocații omului de afaceri. Întîlnirea urma să aibă loc în după amiaza zilei de 1 martie curent la Penitenciarul nr. 13.

Procesul de mediere nu a avut loc dat fiind că directorul Penitenciarului nu a acceptat să se întîlnească cu apărătorii lui Veaceslav Platon, motivînd că nu le-a îngrădit accesul la clientul lor și că nu le poate oferi un regim preferențial pentru vizite în raport cu alți avocați. Totodată, Igor Pîntea a dat asigurări că luni îl va contacta pe Ombudsman pentru a reveni la problema privind accesul avocaților în Penitenciarul nr. 13.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului l-a vizitat pe Veaceslav Platon și s-a încredințat o dată în plus că acestuia nu i-au fost provocate leziuni corporale. Întrebat despre eventualele plîngeri sau doleanțe pe care le are, omul de afaceri a spus că dorește să se întîlnească cu apărătorii lui, că are nevoie de consultația unui medic stomatolog și de ziare.


La ieșirea din penitenciar, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a discutat cu avocații omului de afaceri, oferindu-le detalii despre întîlnirea cu șeful Penitenciarului și cu Veaceslav Platon.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 de ani de închisoare fiind învinuit că a obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?