X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Avocatul lui Vlad Filat, despre cel de-al doilea dosar pe numele fostului premier

17 ian. 2019,, 09:50   Politică
3724 3

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu a comentat expedierea în judecată al celui de-al doilea dosar al fostului prim-ministru.

Astfel, acesta spune că acest dosar poartă un caracter vădit electoral destinat să creeze un fon mediatic. Motivul fiind alegerile parlamentare ce urmează să fie la data de 24 februarie.

„Tenta pur politică și electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost inițiată în anul 2015, majoritatea acțiunilor procesuale la care se face referință în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual”, se spune într-un comunicat al avocatului.

Totodată, de ceea ce este învinuit Vlad Filat nu ar avea nicio relevanță, acestea fiind examinate în primul său dosar.

„În ceea ce privește acuzațiile aduse lui Vlad Filat, precizez că faptele, sumele de bani, și companiile cu care Vlad Filat nu are nici o tangență, au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal. Este o tentativă de inducere în eroare a publicului prin afirmațiile precum că Vlad Filat ar fi încheiat contractul de consultanță din data de 01.07.2013 sau că acesta ar fi achitat pentru serviciile prestate sume de bani prin companii gestionate de intermediari.”


Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvîrșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?