COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Avocatul lui Șor a confirmat că acesta iarăși dispune de imunitate parlamentară

14 iul. 19:50   Politică
1315 2

Liderul partidului Șor, Ilan Șor, plecat din țară în anul 2019, dat în căutare internațională, ar putea beneficia de „noua” imunitate parlamentară, datorită rezultatului obținut la scrutinul parlamentar din această duminică.

Avocatul politicianului, Aureliu Colenco, a declarat pentru UNIMEDIA că Șor are la moment imunitate parlamentară, însă nu se grăbește să revină în Moldova. Asta din cauza organelor de drept care nu vor să îl audieze. Procuratura Generală deocamdată nu a comentat această situație.

„El are imunitate de parlamentar nouă. De aceea, clientul meu consideră că imunitatea lui este suficientă pentru revenirea în țară, dar pentru că nimeni nu dorește, noi am înaintat cereri, față de Consiliul Securității, Procuratura Generală, în instanțele de judecată, la Procuratura Anticorupție, PCCOCS, să-l interogheze. Calitatea lui va fi determinată de informația pe care vrea să o depună în fața organelor de drept. Nimeni nu dorește, pentru ce să vină? Dacă nimeni nu vrea să-l vadă, să-l interogheze”, a declarat avocatul.

„Omul vrea să divulge informații privind furtul miliardului. Nimeni nu vrea, dacă ar accepta el vine. Un copil de 24 de ani, singur, aceste combinații nu le putea face”, a mai adăugat Colenco.

Partidul Șor a trecut pragul electoral la scrutinul parlamentar, organizat în această duminică. 6 mandate, dintre care unul pentru Ilan Șor, revin formațiunii.


Curtea Constituțională, deocamdată, nu a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 11 iulie.

Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar în vara anului 2017 a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Între timp, fostul primar de Orhei a ajuns în fotoliul de deputat. Acum Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce în luna iunie 2019, atunci cînd la Chișinău a avut loc schimbarea puterii, acesta a părăsit Republica Moldova, iar ulterior a rămas și fără imunitate parlamentară.

Înainte de alegerile parlamentare, avocații lui Șor au solicitat anularea mandatului de arest în privința lui Ilan Șor.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽