Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Avocații Marinei Tauber au cerut recuzarea judecătoarei care examinează cauza

3 dec. 2021,, 13:03   Politică
2170

La Judecătoria Bălți a început examinarea solicitării Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării în cursa electorală din Bălți a Marinei Tauber, candidata Partidului Șor.

Avocații Marinei Tauber au înaintat o cerere de recuzare a judecătoarei Natalia Costaș, ce urma să examineze cauza în fond.

"Considerăm că judecătorul a mers contrar actelor și obligațiunilor stabilite în actul emis procedural. Considerăm că aceste acțiuni denotă un comportament care poate crea suspiciuni rezonabile asupra lipsei de imparțialitate a judecătorului", au declarat apărătorii lui Tauber.

Încă în debutul ședinței de judecată, apărarea a cerut amînarea examinării cauzei, argumentînd că nici reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți, nici cei ai Consiliului electoral de circumscripție nu s-au prezentat la ședință, pentru a prezenta probe în susținerea acuzațiilor.

De cealaltă parte, reprezentanții CEC au menționat că se urmărește tergiversarea examinării dosarului și exercitarea presiunii asupra instanței prin intermediul opiniei publice.


Ședința a fost întreruptă, în vederea examinării cererii de recuzare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав