X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avocații lui Filat reacționează după dezvăluirile Comisiei de anchetă

24 sep. 2019,, 10:10   Politică
4490 0

Avocații fostului premier, Vlad Filat, îndeamnă membrii Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar să fie atenți la declarațiile politice, întrucît acestea încalcă principiul prezumției nevinovăției asupra clientului său.

Apărătorii au publicat un comunicat de presă în care se referă la raportul Kroll și „pretinsa implicare” a lui Vlad Filat, precizînd că membrii Comisiei de anchetă au prezentat informații incomplete.

„Modul de prezentare a informațiilor incomplete aduce un prejudiciu de imagine și de credibilitate atît domnului Vlad Filat, cît și Comisiei de anchetă. Referințele de la constatările și persoanele menționate în Raportul Kroll urmează a fi tratate cu maximă responsabilitate. Compania Kroll a stipulat că informațiile referitoare la companiile atribuite domnului Vlad Filat au fost identificate din surse media, dar și din surse confidențiale, care nu au fost confirmate în mod independent”, precizează avocații.

Ei afirmă că au expediat companiei Kroll documente care dovedesc nevinovăția lui Vlad Filat.

„În răspunsul său, compania Kroll a confirmat faptul că pot exista și alte documente sau informații la care nu a avut acces și care pot contrazice sau contesta concluziile extrase din documentația analizată. Reamintim, că domnul Vlad Filat a inițiat mai multe procese de revizuire a cauzei sale penale urmare a descoperirii circumstanțelor esențiale care demonstrează nevinovăția sa. Cu toate acestea, suma de 22 milioane de euro din raportul Kroll coincide cu suma din sentința de condamnarea abuzivă atribuită domnului Vlad Filat în cadrul procesului de judecată care a avut loc cu ușile închise, în lipsa probelor concludente, cu respingerea cererilor apărării, în lipsa unei expertize financiar-bancare etc.”, menționează apărătorii.


În acest sens, echipa de avocați a îndeamnat membrii Comisei de anchetă „să fie atenți la declarațiile politice, deoarece acestea încălcă principiul prezumției nevinovăției și influențează opinia publică”.

Președintele Comisiei de anchetă, Alexandru Slusari, a declarat recent că principalul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc, urmat de fostul premier Vlad Filat și gruparea lui Ilan Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?