Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Avion privat, haine de brand, studii la Cambridge: Cum s-au cheltuit bani furați de la BEM

11 mai. 2023,, 14:49   Politică
3636 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, spune că ofițerii și procurorii au demonstrat prin documente, rulaje bancare, traseul banilor sustrași de la BEM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei intervenții live, unde ultima a oferit detalii privind dosarul ce-l vizează pe Vladimir Andronachi.

„O parte din banii sustrași de la BEM, în baza contractului viciat dintre BEM și Universal Proiect SRL au fost folosiți pentru a procura un avion privat pentru o companie afiliată lui Vladimir Plahotniuc. O altă parte de bani au fost trimiși la bănci din Letonia în numele lui Andronachi. 300 000 mii euro au fort trimiși prin Black Sea Holdings SA la Impecabil Grup SRL, o companie gestionată de Anatolie Blondschi. Unele fonduri care s-au plimbat prin acest traseu de spălare de bani, au fost folosite, aproximativ 20 mii dolari, pentru achitarea studiilor la universitatea Cambridge pentru fiica unei persoane afiliate lui Plahotniuc și grupului criminal condus de Andronachi. La fel, soția acelei persoane a beneficiat de zeci de mii de euro. Alți bani au ajuns la o companie fondată în Belize, cu un cont bancar în Letonia, în numele altor persoane. Ca un exemplu, la 13 martie 2015 o companie, care a primit banii de la BEM, a trimis 9 mii de euro către o altă companie. Patru zile mai tîrziu, soția unei persoane apropiate lui Vladimir Andronachi a folosit mai mult de 3000 de euro din această sumă la cumpărături la magazine de lux în Londra. 900 de euro la Nike, peste o mie de euro la magazinul Harrods, unul din cele mai luxoase din lume și multe altele. Ofițerii și procurorii au demonstrat prin documente, rulaje bancare traseul banilor care au mers de la BEM, la Universal Proiect SRL și mai departe, pînă au ajuns înapoi în Moldova sau au fost folosite în beneficiul complicilor implicați în frauda bancară”, a declarat șefa PA, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info

Veronica Dragalin, a declarat că ieri, 10 mai, procurorii au depus demers privind schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest preventiv în privința lui Vladimir Andronachi. „Intenționat a manipulat brățara de la picior cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare”, a menționat Dragalin.

8
2
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?