COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Averile a doi foști deputați, un procuror șef și fostul șeful interimar al IGP luate sub lupă

20 sep. 12:07   Politică
1109 1

În săptămîna 13 – 17 septembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a emis în total 12 constatări. Pe aspectul incompatibilităților de funcție sînt vizați doi ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova, care au deținut simultan și alte calități în timp ce se aflau în mandatul de legiuitor.

Pe numele unuia dintre aceștia, ANI a publicat un comunicat de presă. Detalii despre încălcarea admisă de celălalt fost deputat, instituția va informa curînd.

Cinci conflicte de interese au fost stabilite în privința a trei primari din raioanele Soroca, Cimișlia Florești, dar și pe numele unui consilier local din raionul Cimișlia și a unui șef de grădiniță din raionul Fălești.

Totodată, săptămîna trecută, ANI a anunțat despre averea nejustificată deținută de către un fost director al SPPS. Pe acest caz, ANI urmează să expedieze și cererea de confiscare a averii.

Fostul șef interimar al IGP și secretarul Consiliului local din Cricova, municipiul Chișinău sînt vizați în două cauze contravenționale. Aceștia s-ar putea alege cu cîte o amendă pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.


Inspectorii de Integritate au inițiat cinci proceduri de control. În controlul averii figurează procurorul - șef al raionului Telenești, care a fost pornit în baza unei investigații jurnalistice și un funcționar public cu statut special din cadrul IGP al MAI.

Direcția juridică a ANI a participat în 24 ședințe de judecată în vederea apărării actelor de constatare. Reprezentanții ANI au lansat o nouă campanie de informare, pentru subiecții declarării din cadrul MAI. Totodată, au fost oferite consultații la 85 de apeluri telefonice, inclusiv 13 la Linia Instituțională de Informare.

ANI a eliberat 5 Certificate de Integritate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽