X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Averea judecătorilor și a procurorilor care se ocupă de cazul ȘOR, la vedere

21 feb. 2020,, 15:24   Politică
3247 1

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, se arată nemulțumit de modul în care este examinat dosarul lui Ilan Șor. Oficialul le cere organelor responsabile să verifice judecătorii și procurorii, care se ocupă de acest caz.

„Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, ANUNȚ, în calitate de membru CSM și CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speță, dar și pe reprezentanții organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Totodată voi sesiza ANI să verifice acești funcționari de stat”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Ilan Șor este principalul acuzat în dosarul miliardului furat din sistemul bancar al Republicii Moldova. Acesta se află în urmărire internațională din iulie 2019. Potrivit Interpol, lan Șor se află în Israel, iar la orice traversare a frontierei el va fi reținut.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani şi șase luni de închisoare, dar a fost lăsat în libertate pînă la pronunțarea deciziei finale de către Curtea de Apel Cahul. Șor este cercetat și pentru părăsirea ilegală a Republicii Moldova, în iunie 2019, după ce PDM a renunțat la guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?