Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autoritățile vor "să facă pace" între avocații lui Platon și administrația Penitenciarului nr.13

1 mar. 2019,, 11:00   Politică
2479 1

Oficiul Avocatului Poporului a inițiat un proces de mediere în conflictul apărut între avocații lui Veaceslav Platon și administrația Penitenciarului nr. 13, notează Noi.md.

Un grup de funcționari ai Oficiului Avocatului Poporului se vor deplasa la Penitenciarul nr. 13 pentru o întîlnire comună cu administrația instituției și cu apărătorii lui Platon, pentru a discuta motivele blocării accesului acestora la clientul lor. Reprezentanții oficiului vor cere acordarea posibilității unei întrevederi neîntîrziate a avocaților cu omul de afaceri.

Angajații Instituției Ombudsmanului vrea să abordeze problema accesului apărătorilor la clienții lor în Penitenciarul nr. 13. În acest sens vor fi puse unele reclamații legate de desfășurarea activității profesionale ale avocaților, precum și cele legate de respectarea drepturilor persoanelor aflate în custodia statului.

Funcționarii Oficiului Avocatului Poporului de asemenea planifică să-l viziteze și pe Veaceslav Platon.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 de ani de închisoare fiind învinuit că a obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?