Autoritățile ruse speră la o normalizare a situației din Moldova

Autoritățile ruse speră la o normalizare a situației din Moldova

Moscova aperă la normalizarea cît mai rapidă a situației din Moldova, unica modalitate de a ieși din această criză este dialogul dintre toate forțele politice, se spune într-o declarație a Ministerului rus de Externe.


"Contăm pe normalizarea cît mai rapidă a situației din Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și dezvoltarea progresivă a țării. Unica modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul dintre toate forțele politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate", a spus Ministerul Afacerilor Externe al FR.


Partidul Socialiștilor prorus din Moldova și blocul proeuropean ACUM au format sîmbătă o majoritate parlamentară, iar după trei luni de așteptare, țara a primit un nou guvern. Curtea Constituțională a declarat aceste decizii ilegale, iar Parlamentul ca răspuns a declarat că Partidul Democrat, care era pînă atunci la putere, prin intermediul judecătorilor încearcă să uzurpeze puterea. 


Duminică, Filip, pe care Curtea Constituțională l-a numit în funcția de președinte interimar al republicii, a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și a stabilit alegeri anticipate pe 6 septembrie. 


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a numit decizia Curții Constituționale de a-l demite din funcție ca fiind un pas disperat de uzurpare a puterii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load