X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autoritățile moldovenești au contacte directe cu Kremlinul. Opinie

16 mai. 2022,, 09:35   Politică
4781 0

Autoritățile moldovenești au o legătură directă cu Kremlinul, fapt care explică de ce reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au rezolvat recent după o singură întîlnire o serie întreagă de probleme complexe cu privire la problema aprovizionării cu gaze naturale și energie electrică, deblocînd, în același timp, activitatea uzinei metalurgice moldovenești.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

El a amintit că după întrevederea consilierului președintelui Republicii Moldova în domeniul Apărării și Securității Naționale, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la Varna, părțile au discutat diverse probleme privind securitatea, precum și probleme actuale de pe agenda negocierilor în domeniul cooperării umanitare și economice dintre Chișinău și Tiraspol, după care au fost soluționate multe probleme sensibile.

"Părțile s-au întîlnit și au rezolvat imediat o mulțime de probleme. Astfel, Moldova va primi gaze naturale de la Gazprom pentru cel puțin încă o lună, GRES Moldovenească primește un contract pentru încă o lună pentru furnizarea energiei electrice pe malul drept al Nistrului, iar Uzina Metalurgică Moldovenească și-a rezolvat problemele, de asemenea, pentru o lună. Aș putea spune un lucru revoltător, dar am sentimentul că guvernul nostru are o legătură directă cu Kremlinul. Ei vorbesc cu cineva acolo, discuta unele lucruri. Pentru că pentru a uni GRES Moldovenești cu Gazprom etc, înțeleg că acesta este un lucru interesant, întrebarea este cu siguranță interesantă. Orice persoană cu minte, înțelege că acest lucru nu s-a întîmplat pur și simplu. Cubul rubik nu poate fi aranjat într-o singură zi. Dar el s-a aranjat. Totul s-a întîmplat într-o singură zi.. Cum așa? Și același lider al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, mi-a răspuns zîmbind la conferința de presă că are un optimism prudent cu privire la rezultatele acestei întîlniri", a remarcat Valerii Demidețki.

"Mă bucur foarte mult și cred că reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului ar trebui să se întîlnească cît mai des și să rezolve problemele în interesul oamenilor care trăiesc pe cele două maluri ale Nistrului. Dacă nu se vor întîlni, nu vor vorbi, atunci nu se va întîmpla nimic bun, va fi doar o mulțime de probleme", a spus el.

Jurnalistul a apreciat că este important că între reprezentanții mediului de afaceri de pe malul drept și stîng al Nistrului nu există conflicte și că aceștia sînt capabili, la necesitate, să rezolve probleme complexe.


4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?