X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Autoritățile Moldovei pot deveni victime ale provocării și s-ar putea pomeni în război. Opinie

27 dec. 2021,, 13:30   Politică
3355 7

Autoritățile Moldovei pot deveni victime ale provocării și s-ar putea pomeni atrași în războiul dintre Ucraina și Rusia, în condițiile în care, în principiu, le sînt datori partenerilor occidentali pentru sprijinul care le-a permis să îâștige alegerile parlamentare din 2021.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

"În alegerile noastre parlamentare au fost folosite forțe nebune, bani și așa mai departe. Mi-e frică chir să mă gîndesc pentru ce au fost făcute toate acestea. În orice caz, nu pentru ca țara noastră să devină prosperă, așa cum s-a întîmplat în Irak, Libia, Siria și în alte state, aceeași Ucraina vecină. Dar a existat o dorință atît de puternică de a restabili aici un guvern pro-occidental. Dar pentru ce? Acum, pe fondul acestei ultime agravări a relațiilor dintre Rusia și Ucraina, începem brusc să înțelegem că putem deveni participanții "baletului Marlezon". Dacă vom fi împinși în aceasta, atunci, desigur, va fi păcat", a remarcat Valerii Demidețki.

"Din păcate, guvernarea noastră, oamenii care au venit la putere, ei, în principiu,le sînt datori partenerilor occidentali pentru sprijin. Ei speră foarte mult la acest sprijin în condițiile unei politici unilaterale pe care o desfășoară nevorbind cu Rusia. Desigur, situația obligă și mă tem că există încă un astfel de moment... Sunt sigur că ei nu vor acest lucru, nu au nevoie de el, pentru că știu că vor "arde" în acest foc, la fel cum au "ars" mulți, așa cum a "ars" Saakașvili, așa cum a "ars" Poroșenko, așa cum au "ars" mulți alții. Dar aici ar putea fi efectuată o provocare standard, așa cum se întîmplă adesea, când nimeni nu știe cu ce a început totul. Ne-am certat, totul este în sînge, dar ce a fost, ce s-a întîmplat? Mă tem că într-o zi ne putem trezi într-o țară care nu numai că are probleme în economie, probleme cu prețuirile și așa mai departe, dar se mai află și în război. Numai asta ne mai trebuie. Și se vor găsi oameni care vor spune că ne vor ajuta, ne vor oferi arme letale", a subliniat jurnalistul.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?