Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autoritățile iau în considerare unele observații ale opoziției. Declarație

29 noi. 2021,, 12:45   Politică
3318 2

Autoritățile moldovenești iau în considerare unele observații ale opoziției.

Despre acest lucru a declarat deputatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi. md.

Ea a menționat că, fiind în opoziție, deputații PSRM încearcă să continue să facă tot posibilul pentru a ajuta cetățenii.

"Opoziția, în principiu, atrage atenția la tot ceea ce guvernul face greșit atunci cînd merge în direcția incorectă. Și într-adevăr, chiar dacă autoritățile nu conștientizează acest lucru, oricum se primește că ei dau ascultare unor comentarii de-ale noastre. De exemplu, ei am avut un proiect de lege asupra căruia nu am primit încă avizul Guvernului, deși proiectul de lege a fost prezentat încă în luna august. Dar am auzit de la ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a spus că au sau un ordin de la minister, sau un decret guvernamental, în care au luat exact ce era scris în legea mea, doar au completat-o. Subiectul se referea la simplificarea procedurii de înregistrare a medicamentelor în baza înregistrărilor oficiale la organele oficiale de înregistrare în unele țări. Adică, dacă aceste medicamente sînt deja înregistrate, de exemplu, de Agenția pentru medicamente din SUA, atunci avem acces la baza lor de date, și atunci procedura de înregistrare a medicamentelor în Moldova se simplifică și nu durează 90 sau 270 de zile pentru ca medicamentul să intre pe piața moldovenească sau cînd înregistrarea s-a încheiat și el se reînregistrează. Noi credem că acest proiect este bun, și da, ne bucurăm că a fost aprobat de guvern într-o formă oarecare, iar oamenii vor avea acces mai rapid la mai multe medicamente care au dispărut din cauza pandemie sau din alte motive", a spus Alla Darannaia.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?