X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autoritățile franceze au intentat dosar penal pe cazul vilei de lîngă Geneva a nepoatei lui Vlad Filat

12 oct. 2022,, 11:26   Politică
4551 0

Autoritățile franceze au pornit un dosar penal pe cazul vilei de lîngă Geneva, aflată pe teritoriul Franței, a Anei Roșca, nepoata fostului premier moldovean Vlad Filat.

Pe imobilul care, potrivit unei investigații Rise, ar fi costat circa 1,33 milioane de euro, cu tot cu taxe, instanța de judecată franceză a aplicat sechestru. Republica Moldova are calitate de parte civilă în dosarul respectiv, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Potrivit unei instanțe de judecată din Franța, calitatea Republicii Moldova de parte civilă în acest dosar a fost solicitată în contextul în care se prezumă că bunul sechestrat a fost achiziționat cu surse financiare obținute din acte de corupție și spălare de bani în proporții deosebit de mari comise pe teritoriul Republicii Moldova de cetățeni moldoveni, prin care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Interesele statului în acest dosar sunt reprezentate de Cabinetul Avocatului „Adrien Gabeaud”(Franţa) în parteneriat cu BAA „Bivol Soţchi & Partners” (Republica Moldova). Contractul pentru serviciile juridice de reprezentare a Republicii Moldova la faza de urmărire penală este în valoare de 35 de mii de euro.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?