X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat proceduri de control în privința unui deputat

5 iul. 2021,, 12:32   Politică
1951 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control pe numele unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova.

Controlul a fost efectuat în urma unei sesizării depusă de către un inspector de integritate. Acesta a stabilit încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Cu detalii despre acest caz, ANI va reveni cu informații în zilele următoare.

Totodată, au fost inițiate nouă proceduri de control. În controlul averii sunt vizați un director de instituție medicală, un funcționar public cu statut special în cadrul Biroului Vamal Nord a Serviciului Vamal, un șef de Direcție din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și un ex-funcționar public al Serviciului Fiscal de Stat.

Un primar din r-nul Șoldănești, un fost primar din r-nul Călărași și doi directori de instituții medicale sunt verificați pentru posibile conflicte de interese pe care le-ar fi admis în funcție și nu le-au declarat sau soluționat în termenul legal.

Și șeful unei Direcții din subordinea Consiliului raional Dondușeni a intrat în vizorul inspectorilor de integritate, după ce instituția a fost sesizată că acesta ar deține și o funcție incompatibilă. Inspectorii de integritate vor examina toate aceste situații și vor emite decizii în privința subiecților.


La fel, săptămâna trecută, inspectorii de integritate au constatat încă patru conflicte de interese și încă o incompatibilitate de funcție.

Un primar din raionul Drochia, un director de Școală Sportivă din nordul țării, un secretar al unui Consiliul din raionul Anenii Noi și un director de Grădiniță din UTA Găgăuzia au fost stabiliți cu câte un conflict de interese. Iar, un consilier din Consiliul raional Fălești deținea o altă funcție incompatibilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?