X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Autonomia găgăuză a intrat în febra electorală

14 mar. 2023,, 09:48   Politică
2235 0

În UTA Gagauz-Yeri a început perioada electorală pentru alegerile başcanului, care vor avea loc pe 30 aprilie, transmite MOLDPRES.

Pentru moment, sînt cunoscuţi şapte pretendenţi care vor concura pentru fotoliul de guvernator al autonomiei. Este vorba de Nicolai Dudoglo, Grigori Uzun, Mihail Formuzal, Serghei Cimpoieş, Dmitri Croitor, Serghei Cernev şi Victor Petrov, anunță Noi.md cu referire la moldpresa.

Potrivit Comisiei electorale de la Comrat, în perioada 1-25 martie, sînt recepţionate documentele pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de başcan, iar între 1 şi 21 martie – pentru susţinerea candidaţilor la mandatele de deputat APG pentru circumscripţiile Vulcăneşti şi Cioc-Maidan. Înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de şef al autonomiei găgăuze şi pentru mandatele de deputat APG se va efectua în perioada 1-30 martie.

De asemenea, CEC de la Comrat a aprobat şi modelele mai multor acte electorale pentru scrutinul regional din aprilie. Pentru campania electorală candidaţii au dreptul să cheltuiască cîte 40 de lei per alegător, potrivit gagauzinfo.md.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?