Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Aureliu Ciocoi a participat în conferință, dedicată luptei cu ISIS

28 iun. 2021,, 15:43   Politică
1236 0

Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, a participat la lucrările reuniunii ministeriale a Coaliției Globale împotriva Statului Islamic (ISIS), la invitația secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, și a ministrului afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei, Luigi Di Maio.

În cadrul reuniunii Coaliției Globale, din care Republica Moldova face parte, împreună cu alți 83 de membri, state și organizații internaționale, au fost abordate aspecte vizînd acțiunile întreprinse de comunitatea internațională în lupta împotriva terorismului și au fost examinați pașii de viitor în acest sens.

Ministrul Aureliu Ciocoi a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a contribui la combaterea terorismului internațional și, implicit, la consolidarea securității și stabilității regionale și internaționale.

Oficialul moldovean a evidențiat importanța promovării eforturilor comune, de o manieră coordonată și în spiritul solidarității, a comunității internaționale și tuturor actorilor vizați în vederea atingerii progreselor sustenabile de contracarare a terorismului internațional.

Programul vizitei include și o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din Regatul Suediei, Slovenia, Letonia, Grecia, Georgia și Statul Qatar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?