X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu omologul său turc

20 noi. 2019,, 11:14   Politică
3289 0

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut marți, 19 noiembrie, o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu.

Oficialul turc i-a adresat felicitări ministrului Ciocoi cu ocazia recentei numiri în funcție, urîndu-i succes în exercitarea activității sale, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, transmite NOI.md cu referire la moldpres.md.

Cei doi miniştri au discutat subiecte relevante de pe agenda cooperării moldo-turce, planurile impulsionării dialogului politic bilateral, inclusiv necesitatea continuării consultărilor inter-ministeriale la nivelul serviciilor diplomatice ale ambelor state, fiind subliniată importanța organizării primei ședințe a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt în conformitate cu prevederile stipulate în Declarația de Cooperare Strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. Totodată, a fost subliniat rolul important al identificării modalităților concrete de intensificare a relațiilor comercial-economice bilaterale.

Șeful diplomației moldovenești a apreciat ritmul ascendent de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări și a exprimat convingerea că dialogul bilateral va cunoaște și pe viitor o dezvoltare dinamică. În aceeași ordine de idei, ministrul Ciocoi a lansat invitația către omologul turc de a efectua o vizită în Republica Moldova într-o perioada convenabilă interlocutorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?