Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Republicii Cehe

4 dec. 2020,, 08:58   Politică
4715 1

Ministrul Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu Tomáš Petříček, ministrul afacerilor externe al Republicii Cehe. Șefii celor două diplomații au avut un schimb de opinii pe marginea cooperării moldo-cehe în plan bilateral, afaceri europene și privind eforturile ambelor țări de contracarare a efectelor pandemiei COVID-19.

Aureliu Ciocoi și Tomáš Petříček au reliefat caracterul ascendent al relațiilor bilaterale, precum și necesitatea de a consolida această tendință prin dinamizarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv prin valorificarea potențialului comercial-economic.

Ministrul Aureliu Ciocoi a adus mulţumiri autorităţilor de la Praga pentru sprijinul constant în realizarea politicilor de dezvoltare şi a reformelor din țara noastră şi a exprimat gratitudine pentru asistența tehnică şi financiară acordată Republicii Moldova, care este inclusă în lista de priorități a Guvernului ceh la repartizarea asistenței oficiale de dezvoltare. În mod deosebit a fost remarcată solidaritatea partenerilor din Cehia prin acordarea ajutorului umanitar sistemului național de sănătate direcționat în lupta cu pandemia COVID-19.

Oficialii au discutat și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, fiind reiterat sprijinul autorităților cehe pentru implementarea conformă a Acordului de Asociere și orientat pentru dezvoltarea inițiativelor sectoriale din țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?