Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Aurelia Peru critică poziționarea PAS: Declarația despre ignorarea geopoliticii este ruptă de realitate

12 mai. 2021,, 17:12   Politică
5196 6

Fostul consilier prezidențial Aurelia Peru afirmă că PAS induce electoratul în eroare atunci cînd afirmă că acest scrutin electoral nu trebuie să fie despre divizarea geopolitică.

Potrivit Aureliei Peru, declarația membrilor PAS despre ignorarea geopoliticii este absolut ruptă de realitate sau conștient manipulatoare.

"Am rămas profund stupefiată de declarația secretarului general al Președinției, mai recent secretar general al PAS, precum că în acest scrutin nu trebuie de divizat electoratul în pro-Est și pro-Vest, ci e nevoie de promovat oameni integri, onești în forul legislativ.

Ce să fie? Ipocrizie conștientă sau ignorare manipulatoare? Emițătorul mesajului este prea inteligent ca să nu conștientizeze importanța și impactul factorului geopolitic în scrutinul din această vară. De altfel, la fel cum a fost omniprezent și in prezidențialele din 2020.

Trebuie să fim conștienți de faptul că Republica Moldova nu este amplasată pe planeta Martie, că Moldova este parte din toate scenariile geopolitice , atât timp cât are frontiere comune cu un stat membru al UE, cu un stat care are probleme de integritate teritorială, în conflict cu Federația Rusă, dat nici subiectul Transnistrean nu a dispărut din agenda politică a Chișinăului.


Contrar celor afirmate de secretarul general al PAS, anume factorul geopolitic va fi decisiv în această luptă pentru putere. Electoratul trebuie informat corect. Numai așa actorul politic își manifestă stima față de cel care îi oferă votul de încredere și îl promovează la pupitrul puterii – legislative sau/ și executive . (...)

Evident, PAS-ul dnei Sandu va fi favorizat de actorii politici din exterior. Și diplomația externă va fi / este o sursă puternică pentru actualul Președinte al Republicii Moldova. Dânsa a promis ca va scoate țara din izolare internațională și a făcut – o. Prin urmare, declarația despre ignorarea geopoliticii este absolut ruptă de realitate sau conștient manipulatoare", a comentat Aurelia Peru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?