Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Au fost numiți patru secretari de stat la ministere, iar doi și-au dat demisia

25 ian. 2023,, 15:44   Politică
2481 0

Viorel Garaz a fost numit în funcția de secretar general al Ministerului Economiei al Republicii Moldova. Candidatura sa a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 25 ianuarie, transmite tv8.md.

Viorel Garaz a activat în perioada 2012 – 2014 în calitate de director al asociației „Ghilda vinurilor moldovenești”. Din 2004 pînă în 2014 a exercitat funcțiile de coordonator logistică, administrator, manager de vînzări și director comercial în cadrul mai multor companii. Noul secretar general al Ministerului Economiei și-a făcut studiile de USM și ASEM. Din 2019, acesta este director al combinatului de vinuri „Mileștii Mici”.

Totodată, Alexandru Gasnaș a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății din 30 ianuarie. Acesta este medic de profesie și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.

Iar Andrei Ceocîltan este noul secretar general al MAI, după ce Petru Țurcanu și-a dat demisia. Totodată, Guvernul l-a rechemat pe Balîca Evghenii din funcția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor tipuri de infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI.

Și Gheorghe Ciucureanu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat al Ministerul Educației. Iar Grigore Stratulat a fost numit în funcția de secretar de Stat al Ministerului Mediului din 26 ianuarie.

0
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?