X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Au fost numite motivele expulzării lui Cristian Rizea din Moldova

1 mai. 2023,, 15:30   Politică
4137 0

Fostul deputat român Cristian Rizea a fost expulzat din Republica Moldova și declarat persona non-grata pentru pregătirea și desfășurarea "acțiunilor care vizează schimbarea regimului constituțional prin violență, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării", acțiuni care reprezintă "un pericol deosebit pentru securitatea statului".

Despre acest lucru a anunțat Inspectoratul General pentru Migrațiune (IGM).

"În același timp, au fost intentate mai multe procese civile împotriva lui pentru că a intervenit în viața personală a oamenilor și a cauzat prejudicii onoarei, demnității și reputației".

Un alt motiv pentru decizia de a-l declara persoană indezirabilă este că Rizea a fost condamnat în România într-un dosar penal pentru spălare de bani și trafic de influență.

Reamintim că fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat în România într-un dosar penal pentru corupție, a fost expulzat din Republica Moldova în seara zilei de 27 aprilie. Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne, Rizea a fost declarată persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 15 ani.


În conformitate cu procedurile legale, el a fost scos din țară sub escortă de personalul specializat al IGM.

14
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?