Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Au fost discutate perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar moldo-azer

8 noi. 2022,, 17:30   Politică
1881 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar, oficialii apreciind dinamica pozitivă a relațiilor moldo-azere din ultima perioadă. „În toți acești ani, țările noastre au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional, iar în anul 2022, conștientizăm și mai tare cît de importantă este pacea”, a spus Președintele Parlamentului.

08.11.2022 - Expoziție de fotografii tematice, organizată de Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, inaugurată la Parlamentul Republicii Moldova

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a vizat criza energetică, șeful legislativului accentuînd că Republica Moldova zi de zi caută să-și diversifice sursele și că este interesată să inițieze proiecte comune legate de energie. „În contextul provocărilor cu care se confruntă țara noastră, mizăm și pe atragerea investițiilor în sectoare precum prelucrarea agricolă, eficiența energetică, IT, logistică și transport”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, la Parlament, la inițiativa Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, este găzduită o expoziție de fotografii tematice. Evenimentul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Ambasadă cu ocazia aniversării a 270-a a orașului Șușa, capitala culturală a Republicii Azerbaidjan. Expoziția prezintă istoria localității care are o semnificație culturală și o valoare spirituală deosebită pentru poporul azer. Lucrările fotografice ilustrează mai multe edificii istorice, monumente și muzee ce evocă personalități marcante ale Azerbaidjanului.


Expoziția va fi deschisă pînă la sfîrșitul săptămînii curente.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?