X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Au fost constituite consiliile electorale pentru alegerile din 16 octombrie

5 sep. 17:08   Politică
1259 0

Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, a constituit 3 consilii electorale de circumscripție electorală de nivelul I în localitățile unde urmează să aibă loc alegeri locale noi pe 16 octombrie 2022.

Conform prevederilor legislației electorale, în decurs de 3 zile, consiliile electorale urmează să-și aleagă din rîndul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul.

Totodată, menționăm că astăzi, 5 septembrie 2022, începe perioada de desemnare a candidaților pentru funcția de primar în cele 3 localități unde vor avea loc alegeri locale noi. În acest context, consiliile electorale de circumscripție electorală urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar cu 24 de ore pînă la începerea recepționării documentelor de la candidați.

Amintim că pe 16 octombrie 2022 vor avea loc alegeri locale noi în satul Sălcuța, raionul Căușeni, comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав