X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Atribuțiile a cinci miniștri din Guvernul Filip vor fi preluate de cinci secretarii de stat

4 ian. 2019,, 18:00   Politică
2412 3

În alegerile parlamentare din 24 februarie, fie pe liste în circumscripția națională, fie în circumscripții uninominale, candidează cinci miniștri. Atribuțiile acestora urmează să fie preluate de către secretarii generali de stat.

Printre miniștrii care candidează pe listele Partidului Democrat se numără ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, aceasta fiind pe poziția cu numărul 5. Monica Babuc candidează și în circumscripția uninominală Ialoveni nr. 22. Pe liste se mai regăsește, pe poziția cu numărul 20, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc candidează din partea PDM în circumscripția uninominală nr. 15 Călărași. Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, candidează din partea PDM în circumscripția uninominală nr. 31 Chișinău. Din partea aceluiași partid candidează și ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, în circumscripția nr. 34 Anenii Noi.

Într-un răspuns pentru IPN, Direcția comunicare și protocol a Guvernului menționează că secretarii generali de stat preiau toate atribuțiile miniștrilor, cu excepția dreptului de a vota în ședințe de Guvern.

De asemenea, pe listele PDM, candidează cu numărul 19 și vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic. Atribuțiile vicepremierului urmează să fie preluate de către Marian Gherman, șeful Biroului politici de reintegrare.

În alegeri candidează și premierul Pavel Filip, care se regăsește pe poziția a doua în lista PDM pentru circumscripția națională. La fel, Pavel Filip candidează în circumscripția uninominală nr. 20 Strășeni.

Solicitat de IPN, Andrei Volentir, membru al Comisiei Electorale Central, a declarat că potrivit prevederilor electorale, din momentul înregistrării în calitate de concurenți electorali, miniștrii își suspendă activitatea în funcția pe care o dețin. Premierul, dar și președintele țării nu cad sub incidența acestor prevederi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?