COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7602

Atmosfera la sediile partidelor politice, după alegeri

12 iul. 08:39   Politică
3024 5

Muzică, dans şi voie bună la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate. Aşa au sărbătorit membrii şi simpatizanţii formaţiunii rezultatele preliminare ale alegerilor de duminică.

Pe de altă parte, la staful BECS şi al partidului politic "ŞOR", formaţiuni care ar intra în viitorul Parlament, a fost linişte.

Membrii şi simpatizanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au urmărit rezultatele preliminare într-o atmosferă degajată. Ei au instalat un ecran imens în apropiere de sediul formaţiunii pe care erau afişate datele de la CEC. Oamenii au urmărit în direct informaţiile şi au savurat în aer liber o cafea.

Susţinătorii PAS au scandat la fiecare procent adunat de formaţiune. Oamenii spun că toată campania electorală a fost dificilă şi nu prea au putut dormi în noaptea dinaintea scrutinului.

La sediul PSRM, atmosfera a fost destul de încordată. Secretarul executiv al formaţiunii, Vlad Batrîncea, a declarat că se aşteptau la un rezultat mai bun şi că vor depune mai multe contestaţii privind agitaţia electorală făcută în ziua alegerilor de unii concurenţi.


"BECS colectează acum toate informaţiile de la secţiile de votare, inclusiv şi despre încălcările care au avut loc. Pregătim eventual şi unele contestaţii, atunci cînd rezultatul va fi clar, vom lua deciziile corespunzătoare", a spus Batrîncea.

Atmosferă liniştită a fost şi la sediul partidului "ŞOR".

Chiar dacă rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate arată că partidul “ŞOR” va intra în viitorul Legislativ, aici la sediul formaţiunii nu celebrează nimeni. Formaţiunea s-a rezumat la un briefing scurt, de 5 minute a liderului formaţiunii Ilan Şor, care a mulţumit alegătorilor pentru susţinere.

Partidul Acţiune şi Solidaritate, dar şi reprezentanţii Blocului comuniştilor şi socialiştilor au anunţat că vor ieşi astăzi în conferinţe de presă şi vor vorbi despre rezultatele obţinute.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽