X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Atacurile partidului „Șor” la adresa jurnaliștilor, condamnate vehement

8 aug. 2018,, 09:32   Politică
2261 3

Organizațiile de media condamnă comportamentul agresiv al reprezentanților partidului „Șor”, care au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte o manifestație organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formațiune politică.

ONG-urile au cerut Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii să investigheze cu minuțiozitate acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții împotriva jurnalistei Radio Orhei. "Subliniem că o reacție promptă și adecvată din partea organelor de drept are o importanță crucială", se arată în declarația organizațiilor de media. Acestea au cerut, totodată, partidului „Șor” să înceteze atacurile la adresa jurnaliștilor.

"Reamintim că politicienii și partidele politice sînt responsabile de crearea și menținerea unor relații corecte și neutre cu jurnaliștii, iar agresarea, intoleranța și discursul de ură împotriva presei sînt incompatibile cu principiile democrației și statului de drept", se mai arată în declarație

Potrivit ONG-urilor, din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede clar cum reprezentanta partidului „Șor”, primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, și colegul său de partid Pavel Verejanu instigă participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmați cu mături, alți manifestanți au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrîncit-o pe jurnalistă, mai susțin reprezentanții societății civile.

Organizațiile semnatare califică acest caz drept inadmisibil în relațiile unui partid politic cu presa și atrag atenția că asemenea manifestări de intoleranță și discurs de ură nu au apărut pe teren gol, ci sînt o continuare a amenințărilor cu răfuiala pe care liderul formațiunii politice „Șor” le-a făcut la adresa jurnaliștilor pe 20 iulie curent, în urma unui protest organizat la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?