X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Atacurile lui Șor la adresa jurnaliștilor, condamnate de ONG-urile de media

17 oct. 2018,, 11:20   Politică
2839 0

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă noile declarații amenințătoare ale controversatului om de afaceri Ilan Șor la adresa jurnaliștilor, notează Noi.md.

Reacția vine după ce Șor a numit „gunoi media” un post de televiziune și i-a amenințat pe angajați că vor rămîne fără loc de muncă.

„Este pentru a doua oară în ultimele trei luni cînd Ilan Șor amenință jurnaliștii pentru publicarea unor articole de investigație la adresa sa. În data de 20 iulie 2018, acesta a atacat reprezentanții presei cu intimidări, afirmînd că ”O sa ajung la voi!” și etichetîndu-i cu apelativul depreciativ „jurnaliughi” («журналюги»). ONG-urile de media au solicitat organelor de drept să investigheze cazul și să ia măsurile care se impun, însă Procuratura s-a eschivat să acționeze. Considerăm că tergiversarea și lipsa de reacție din partea autorităților în cazul anterior l-au încurajat pe primarul de la Orhei să vină cu noi atacuri verbale la adresa presei”, se arată în declarația ONG-urilor de media.

Organizațiile semnatare atenționează Procuratura Generală asupra faptului că amenințările primarului penal Șor în raport cu jurnaliștii sînt ilegale și pasibile de pedeapsă penală. Acestea au cerut MAI-ului și Procuraturii Generale să investigheze neîntîrziat acest caz și să ia măsurile de rigoare față de primarul Ilan Șor, conform legii.

„Reamintim că agresarea, intoleranța și discursul de ură împotriva presei sînt incompatibile cu principiile democrației și ale statului de drept. De asemenea, solicităm primarului orașului Orhei, Ilan Șor, să își revizuiască afirmațiile și să înceteze atacurile la adresa jurnaliștilor”, se mai arată în declarație ONG-urilor.

Declarația a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul "Acces-Info", Comitetul pentru Libertatea Presei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?