COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astăzi expiră termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind frauda bancară

Astăzi expiră termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind frauda bancară

Astăzi expiră termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Președintele comisiei, Alexandru Slusari a anunțat că raportul comisiei a fost votat în unanimitate.

„Exact în ziua cînd a expirat termenul de activitate a Comisiei de anchetă, toți membrii acesteia au aprobat unanim Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar”, scrie Slusari, transmite unimedia.info.

„Pe toata perioada de activitate a Comisiei am auzit în culuoare și în mass-media sugestiile unora să nu fim așa de duri. Să nu venim cu aprecieri categorice și să nu ne atribuim rolul procurorilor. Să lăsăm loc pentru buna ziua, căci toți sîntem în aceeași barcă a clasei politice. Adică să continuăm politica de pe Bîc. Dimineață - cearta pentru televiziuni. Seara - împărțirea banilor furați.


Eu am altă abordare. Niciodată nu m-am gîndit să rămîn mult timp în politica. Sunt deprins să spun lucrurilor pe nume, dacă am probe concludente. Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părere după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice.

Nu am nevoie de marja de manevre în raport, de exemplu, cu Drăguțan, Candu sau Leancă, care din pozițiile lor de rang înalt au contribuit semnificativ la furatul Țării mele și împovărării cetățenilor la rămbursarea banilor furați în suma dublă. Nevorbind de personaje cum ar fi Plahotniuc, Șor, Filat și Platon”, scrie președintele comisiei.

Amintim că la data de 10 iunie, în cadrul ședinței Parlamentului, deputații au constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load