COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6873

Arina Spătaru a părăsit Platforma DA

17 sep. 10:11   Politică
1717 0

Fosta deputată Arina Spătaru, aleasă pe listele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, anunță că a părăsit formațiunea. Într-o postare pe Facebook, Spătaru a menționat că luase decizia de a pleca din partid încă în luna februarie, însî abia joi și-a luat rămas bun de la colegi.

„Astăzi, la ședința consiliului OT Bălți, oficial mi-am luat rămas-bun de la colegii mei din Platforma DA. De fapt decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină pînă la capăt”, a scris Arina Spătaru.

„Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul”, a mai menționat fosta deputată, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

Am contacta-o la telefon pe Arina Spătaru pentru a afla detalii legate de această decizie. Fosta deputată ne-a spus că plecarea sa din formațiune are la bază un șir de neconcordanțe cu fost conducere a Platformei DA.

„Eu sînt pe baricade încă din 2019, însă eforturile mi-au fost zădărnicite. Efortul trebuie depus cît există rezultate, însă atîta timp cît nu sînt rezultate, eforturile nu se merită. Din motivul ăsta, nici nu am mers pe liste la alegerile din 11 iulie”, ne-a spus Spătaru.


Arina Spătaru ne-a mai spus că își continuă actvitatea în afaceri, dar că rămîne un cetățean activ. Am întrebat-o pe Arina Spătaru dacă intenționează să se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți.

„Nu exclud, o să mă sfătuiesc cu oamenii, pentru că trebuie să evaluăm potențialul. Voi evalua lucrurile și voi lua o decizie, de dragul participării nu mă avînt. Văd o posibilă participare ca și candidat neafiliat”, a menționat Arina Spătaru.

Arina Spătaru s-a lansat în politică în anul 2015 și a fost deputată pe listele Platformei DA din 2019 pînă în Legislatura precedentă.

În luna iulie, după ce Platforma DA a obținut un scor de 2,3 %, la parlamentarele anticipate și nu a intrat în noul Legislativ, întreaga conducere a partidului a demisionat. În prezent, liderul interimar al formațiunii este Dinu Plîngău. În 12 decembrie, va avea loc Congresul Platformei DA, la care va fi aleasă noua conducere a partidului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽