Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ar putea fi sau nu alegerile din 20 octombrie testul de rezistență pentru PSRM și cei din Blocul ACUM

21 iul. 2019,, 09:15   Politică
5616 8

Atîta timp cît Igor Dodon, cît și Maia Sandu au spus că au în vedere posibilitatea de a încheia un acord de neagresiune pentru perioada alegerilor locale, pentru coaliția de guvernămînt nu există nici un risc.

Opinia aparține analistului occidental Vladimir Socor și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, citat de Noi.md

„Eu nu văd acest risc, atîtat imp cît va exista un acord potrivit căruia aceste două componente ale coaliției de guvernămînt nu s-ar ataca reciproc și, mai ales, nu s-ar ataca pe subiecte de ordin identitar, lingvistic, istoric, geopolitic ș.a.m.d. Aceasta ar fi o parte componentă a eventualului acord, iar cealaltă parte propusă, mai ales de dl Dodon, ar fi aceea ca orașe, raioane și localități în care un partid dintre cele două obține primul loc să se coalizeze cu celălalt partid pentru perioada guvernării la nivel local, deci un fel de reproducere a coaliției la nivelul central” a spus expertul.

Expertul crede că idea este un afoarte bună, mai ales din considerentul că Moldova are nevoie de liniște.

“Republica Moldova are nevoie de stabilitate, de continuitate, are nevoie de liniște pentru continuarea reformelor, nu avem nevoie de sindromul alegerilor permanente. Aceasta a fost situația din Republica Moldova mulți ani, un fel de sindrom al alegerilor permanente, tot timpul se schimbau regulile de Joc, avem nevoie de o pauză de respirație în care să se poată lucra serios la subiecte economice și sociale”, a conchis expertul.


Despre o altă eventuală problemă care ar putea să schideze coaliția, citiți în acest articol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?