X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ar putea fi înlăturat Pavel Filip de la șefia PDM?

23 ian. 2020,, 10:44   Politică
3603 0

Partidul Democrat din Moldova se află „pe ultima sută de metri de reformare”, pregătind un nou concept în baza căruia va activa în continuare formațiunea. Acest lucru, însă, nu presupune și faptul că Pavel Filip va fi înlocuit la cîrma PDM.

Declarația aparține secretarului general al democraților, Alexandru Jizdan, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4. Întrebat dacă în contextul schimbărilor planificate ar putea fi ales un nou președinte, fostul ministru de Interne subliniază că „acest lucru este imposibil prin prisma autorității pe care o deține Pavel Filip în partid și a simpatiilor pe care acesta le are în teritoriu”, transmite NOI.md cu referire la zugo.md.

De asemenea, Alexandru Jizdan a respins ideea că ex-președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-ar dori să devină noul lider al democraților. „În partid, noi toți ne bucurăm de simpatii porționate, dar cea mai mare simpatie din partea membrilor PDM o are domnul Filip”, a conchis acesta.

Amintim că ex-premierul Pavel Filip a devenit președintele PDM la 7 septembrie 2019, fiind ales prin vot unanim de către delegaţii democraţi ai celui de-al nouălea congres extraordinar al formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?