X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aproximativ 50 de aeronave cu delegații oficiale la bord urmează să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău

31 mai. 2023,, 10:15   Politică
2630 0

Pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care se va desfășura joi, 1 iunie, la Chișinău, sînt pe ultima sută de metri.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău susțin că în această perioadă aproximativ 50 de aeronave cu delegații oficiale la bord urmează să aterizeze pe aeroport, scrie zdg.md

„Pentru o desfășurare a evenimentului la cel mai înalt nivel, dar și pentru o securitate sporită a zborurilor, au fost implicate aproximativ 600 de persoane, angajați ai aeroportului, care au efectuat lucrări de restabilire a marcajului de aterizare la piste, inclusiv la căile de rulaj, marcaj pe platforma de deservire a aeronavelor pentru 38 de parcări și opt parcări provizorii. Pe toată suprafața de aerodrom au fost vopsite 50 de mii de metri pătrați.

Aeroportul Internațional Chișinău a investit, de asemenea, în noi tehnologii și echipamente pentru a asigura o eficiență sporită și gestionare a traficului aerian”, arată o notă informativă a întreprinderii de stat.

Pe 1 iunie și parțial pe 2 iunie (pînă la 07:00, ora locală), spațiul aerian al R. Moldova va fi deschis exclusiv pentru aeronavele delegațiilor oficiale, care vor participa la Summit-ul Comunității Politice Europene. Începînd cu data de 2 iunie, ora 07:00 restricțiile vor fi anulate și aeroportul va reveni la operarea zborurilor în regim obișnuit, conform programului stabilit.


0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?