Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Aprobat! Patru ministere au fost separate

12 aug. 2021,, 15:39   Politică
2664 0

În cadrul ședinței de astăzi a Executivului a fost aprobată hotărîrea care prevede separarea și crearea a patru ministere noi. Este vorba despre Ministerul Economiei, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Mediului.

Astfel, Ministerul Economiei și Infrastructurii în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale se reorganizează prin separare și creare a Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei va prelua de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale domeniul economie, domeniul infrastructura calității și supravegherea pieței și domeniul tehnologia informației, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Denumirea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării se modifică în Ministerul Educației și Cercetării și se reorganizează prin dezmembrare și creare a Ministerului Culturii.

Ministerul Culturii va prelua de la Ministerul Educației și Cercetării domeniul cultură și patrimoniu național, iar de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – domeniul turism, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.


Denumirea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se modifică în Ministerul Sănătății și se reorganizează prin dezmembrare și creare a Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va prelua de la Ministerul Sănătății domeniul muncă, domeniul protecție socială și domeniul demografie, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Denumirea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului se modifică în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Mediului.

Ministerul Mediului va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul protecția mediului și schimbări climaterice și domeniul resurse naturale, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul dezvoltare regională și domeniul planificare spațială, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Personalul ministerelor nou-create, ca rezultat al procesului de reorganizare, urmează să-și continue activitatea în cadrul ministerelor reorganizate pînă la aprobarea structurii, efectivului-limită și a statului de personal ale acestora.

Modificarea și/sau încetarea raporturilor de serviciu/muncă ale personalului ministerelor supuse reorganizării se efectuează după avizarea și înregistrarea de către Cancelaria de Stat a statului de personal al acestora.

Transferul și disponibilizarea personalului din ministere ca urmare a reorganizării se va efectua în conformitate cu Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și cu legislația muncii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?