COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Aprobat! Nou ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Iată cine este

1 dec. 2021,, 06:40   Politică
2748 2

Federația Rusă a aprobat candidatura noului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, informează Realitatea.md cu referire la kommersant.ru. Acesta este diplomatul Lilian Darii, anterior ambasador al țării noastre în Belgia și Luxemburg.

Nota informativă cu privire la aprobarea lui Lilian Darii a fost expediată la 25 noiembrie autorităților de la Chișinău. Oficial, Guvernul de la Chișinău încă nu a anunțat despre acest lucru.

Lilian Darii are 51 de ani și experiența cu Federația Rusă ține de perioada anilor 2000-2001, când a activat în grupul de lucru OSCE în Cecenia. De asemenea, el a deținut diverse funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și funcția de viceministru al MAEIE în Guvernul condus de Pavel Filip.

Funcția de ambasador al țării noastre în Federația Rusă a devenit vacantă, după ce fostul diplomat Vladimir Golovatiuc a fost rechemat în urma unui scandal sexual. Predecesorul lui Golovatiuc, socialistul Andrei Neguța, la fel a plecat din funcție în urma unui scandal. Atunci, diplomatului i s-a imputat faptul că ar figura într-o schemă de contrabandă cu anabolizante.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X