Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Aprobat în Guvern! Terenul Stadionului Republican va fi vîndut SUA

20 apr. 17:34   Politică
2092

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de ratificare a Acordului dintre Executivul Republicii Moldova și cel al SUA în vederea vinderii terenului Stadionului Republican! Potrivit ministerului de externe de la Chișinău, Guvernul SUA va achita în bugetul de stat, valoarea terenului și va asigura perfectarea tuturor actelor privind dreptul de proprietate, scrie Realitatea.md.

„Acordul stabilește dreptul Guvernului SUA de a procura lotul de teren situat în municipiul Chișinău, strada Tighina 12, pentru construcția unui nou sediu al ambasadei SUA în Republica Moldova. Guvernul SUA va suporta toate cheltuielile de procurare a terenului și perfectare a aspectelor juridice referitoare la dreptul de proprietate”, a spus Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Reamintim că la data de 29 iulie, Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională legea prin care PSRM și Partidul Șor au votat în decembrie 2020 un document ce prevede că terenul fostului Stadion Republican trece în posesia statului după ce același teren, în 2018, a fost oferit Ambasadei SUA, unde intenționează să construiască un sediu nou pentru misiunea diplomatică. Este vorba de puțin peste 5 ha.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав