Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Apel de la Paris către președintele Dodon pe marginea ”dosarului Roșca”

20 iun. 2018,, 15:25   Politică
7389 10

Președintele Igor Dodon a fost îndemnat să intervină pe toate căile legale pentru a-l proteja pe fostul lider PPCD, Iurie Roșca, de "jocurile politice care se fac împotriva lui".

Apelul a fost lansat prin intermediul unei scrisori semnate de Emmanuel Leroy, reprezentantul Comitetului „Jean Parvulesco”, coorganizator al Forului „De la Atlantic la Pacific: Pentru un destin comun al popoarelor Eurasiei", desfășurat anul trecut la Chișinău, comunică Noi.md.

„La ora actuală prietenul meu Iurie Roșca, pe care îl cunoaștem ca pe un om integru și onest, este acuzat în mod rușinos de trafic de influență. Dumneavoastră, la fel ca și mine, îl cunoașteți pe Iurie Roșca și sîntem conștienți de faptul că el nu este capabil de astfel de josnicii. Știm că el este ca și dumneavoastră un patriot adevărat, profund atașat ideii de libertate a Moldovei, fapt demonstrat prin trecutul său de disident, de om politic și de jurnalist”, se arată în demersul adresat lui Igor Dodon.

Potrivit lui Emmanuel Leroy, manevrele politice făcute împotriva Iurie Roșca au un singur scop: cel de a elimina un om care este ascultat în Republica Moldova și de a influența rezultatele alegerilor parlamentare.

„Iată de ce, domnule Președinte, aș dori să sosesc la Chișinău luna viitoare împreună cu o delegație de prieteni francezi pentru a solicita o audiență la dumneavoastră și a vă cere să faceți tot posibilul pentru a-l proteja pe prietenul nostru în fața acestor manevre politice josnice, care au un singur scop: eliminarea unui om care este ascultat în țara dumneavoastră și asta în scopul de a încerca să se influențeze rezultatele alegerilor legislative din toamna acestui an. Iurie Roșca este unul dintre acești mari patrioți care luptă nu doar pentru Moldova, dar și pentru toate popoarele de pe continentul eurasiatic pentru ca acesta să scape din spirala ucigătoare în care a căzut Occidentul”, se mai arată în demers.


Menționăm că Iurie Roșca este acuzat de trafic de influență în proporții deosebit de mari. Politicianul susține însă că acest dosar "e cusut cu ață albă". În opinia lui, scopul urmărit este "de a reduce la tăcere un om indezirabil actualei guvernări". Dacă instanța îl va găsi vinovat, politicianul riscă o amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. sau închisoare de la 3 la 7 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?