Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Apel către Guvern: Transparență, funcționari responsabili și drepturi respectate

12 iul. 2019,, 14:50   Politică
2315 1

Servicii electronice pentru business, crearea unui oficiu de Ombudsman în afaceri, auditul schemelor de privatizare a întreprinderilor de stat sau publicarea și monitorizarea contractelor de achiziții publice.

Sînt doar cîteva dintre recomandările propuse de către antreprenorii din Moldova pentru asigurarea unui mediu de afaceri competitiv. Recomandările, care au fost expediate Guvernului printr-o declarație comună, au fost făcute publice pe 10 iunie, în cadrul unei mese rotunde organizată de către Agenda Națională de Business.

Planul de recomandări include nouă priorități principale pentru business. Acestea fac referință la dialogul dintre autoritățile publice și mediul de afaceri, servicii electronice pentru business, responsabilizarea funcției publice, protecția drepturilor oamenilor de afaceri, reforma justiției, achiziții publice transparente și creșterea competivității mediului privat.

Potrivit reprezentanților mediului de afaceri, actele normative sînt elaborate și adoptate fără consultarea sau cu consultarea formală a businessului, drepturile oamenilor de afaceri nu sînt respectate, sistemul actual al controalelor de stat este orientat spre sancționarea agentului economic, achizițiile publice sînt cîștigate după interese, iar întreprinderile de stat se află în afara controlului și supravegherii publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?