Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ANI va efectua din oficiu controlul averii a subiecților de interes public

14 apr. 2021,, 18:00   Politică
2727 0

Președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica ANTOCI a semnat un ordin cu privire la controlul obligatoriu, din oficiu, al declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru anul 2020 de către subiecții de interes public.

Asfel, aria de control a fost extinsă, fiind identificate spre control declarațiile depuse de mai mulți demnitari și funcționari de rang înalt, din circa 40 de categorii de subiecți ai declarării.

Suplimentar, în același ordin, s-au regăsit și declarațiile de avere și interese personale depuse de către funcționarii publicii de conducere ai Autorității Naționale de Integritate.

Potrivit ordinului, controlul declarații de avere și interese personale va demara la data de 4 mai 2021. Astfel, vor fi vizați pentru control obligatoriu: președintele, vicepreședintele, judecători din instanțele de judecată de fond, procurorii, membrii guvernului, precum și șefii altor instituții de stat.

Suplimentar, vor fi selectate spre control, în mod aleatoriu, jumptate din declarațiile anuale de avere și interese personale depuse de către: Președintele Republicii Moldova; Secretarul General al Guvernului; Secretarii de stat; Președintele Adunării Populare a Unității teritoriale autonome Găgăuzia; etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?