Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

ANI dezminte titlurile din presă despre neconfiscarea averii lui Sergiu Sîrbu

15 aug. 11:57   Politică
1993 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție la recentele articole apărute în presă în legătură cu unele decizii ale instanțelor de judecată privind confiscarea averilor nejustificate ale unor subiecți ai declarării.

Într-un comunicat remis presei, ANI precizează că actele de constatare ale Autorității, la care fac trimitere articolele respective, nu sînt anulate, transmite Știri.md.

"Potrivit Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Codului de procedură civilă, Autoritatea poate solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul procedurilor de contestare a Actelor de constatare.

Instanțele de judecată nu au dat curs cererilor de confiscare a averilor nejustificate solicitate de Autoritate la etapa examinării contestărilor Actelor de constatare din partea subiecților supuși controlului.

După rămînerea definitivă și irevocabilă a Actelor de constatare, Autoritatea se va adresa în instanța de judecată competentă cu cerere de chemare în judecată privind confiscarea averii nejustificate ale subiecților declarării Sîrbu, Țurcan și alții", menționează ANI.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав