X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

ANI a încetat procedura de control al averii în privința lui Chiril Gaburici

3 ian. 2022,, 08:30   Politică
3975 6

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încetat procedura de control al averii și intereselor personale în privința ex-ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite Noi.md cu referire la Știri.

Potrivit actului de constatare, publicat de ANI, pe numele lui Gaburici a fost depusă o sesizare pentru o posibilă încălcare a regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, prin nedepunerea declarației de avere și interese personale pentru anul 2019.

Controlul averii și intereselor personale s-a efectuat în privința lui Gaburici și a membrilor familiei acestuia pentru perioada 10 ianuarie 2018 – 8 iunie 2019.

„(…) Urmare a verificării informației acumulată în perioada supusă controlului cu privire la modificările patrimoniale intervenite, a cheltuielilor declarate din declarațiile de avere și interese personale, a datelor și documentelor furnizate de către bănci, care, la rîndul lor, au fost analizate prin contrapunere cu datele/documentele prezentate de la autoritățile competente, inspectorul de integritate a stabilit că familia Gaburici a dobîndit o avere care constă în echivalentul bănesc al bunurilor, precum și a suportat cheltuieli în sumă totală de 2.364.968 de lei”, se arată în document.

Conform ANI, analizînd materialele dobîndite în cadrul controlului, inspectorul de integritate a ajuns la concluzia că cele indicate supra nu trezesc o bănuială privind săvîrșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale.


„Se încetează procedura de control al averii și intereselor personale în privința lui Chiril Gaburici, ex-ministru al Economiei și Infrastructurii. Se notifică Chiril Gaburici despre obligativitatea depunerii declarațiilor rectificate în termen de 30 de zile de la data rămînerii definitive a actului de constatare (…)”, se arată în actul de constatare emis de ANI.

Amintim că Chiril Gaburici a deținut anterior funcția de Prim-Ministru și Ministru al Economiei și Infrastructurii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?