Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Angajări fictive la o companie, în perioada regimului Plahotniuic. Cum funcționau schemele

15 apr. 2022,, 12:25   Politică
3548 0

Cum primești salarii de sute de mii de lei fără să miști un deget la locul de muncă? Consilierul directorului SA „Moldovagaz” și fostul ofițer SIS, Eugen Cuzmin, a făcut noi dezvăluiri în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, despre metodele de spălare de bani, care au existat pe parcursul anilor, la SA „Moldovagaz”.

Potrivit acestuia, în perioada regimului Plahotnuic, în cadrul companiei „Moldovagaz” au existat mai multe angajări fictive, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Unul dintre cele mai proeminente exemple este cazul lui Victor Gamer, un apropiat din anturajul fugarului Vlad Plahotniuc, implicat în dosarul spălării banilor.

Gamer a figurat în calitate de angajat al SA „Moldovagaz” în perioada decembrie 2016 – august 2019, deși, potrivit lui Cuzmin nu avea studii de specialitate.

„În această perioadă, contractul i-a fost prelungit de două ori. Niciodată nu a folosit poșta electronică de serviciu și s-a confirmat prin acte că, în această perioadă, nu a emis niciun certificat, nu a făcut absolut nimic. Timp de 3 ani s-a prezentat la companie de vreo 13-14 ori. El nu avea nici măcar legitimație ca să intre în sediu”, a menționat Eugen Cuzmin.


Cu toate acestea, complicele lui Plahotniuc în dosarul furtului miliardului, a ridicat un salariu de 457 633 de lei, iar în baza contractului de arendă a automobilului său personal a primit combustibil în valoare de 60 270 de lei.

Lunar, Gamer ridica și premii pentru „îndeplinirea la timp și în volum deplin a ordinilor, indicaților și cerințelor conducerii SA „Moldovagaz””.

Potrivi lui Cuzmin, Victor Gamer a fost angajat chiar dacă nu avea nici măcar studii tehnice medii de specialitate, la indicația directă a fostului consilier al vicepreședintelul Consiliului de Administrare al „Moldovagaz”, Arcadie Vicol.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?